DEN BOSCH BLOEIT.

In de raad

Mikhael in de gemeenteraad.

Wat doe je in de gemeenteraad?
De gemeenteraad besluit hoe de stad bestuurd moet worden. Het college van burgemeesters en wethouders (in het kort ”B en W”) voert dit beleid vervolgens uit. Als gemeenteraadslid richt ik me daarom op de hoofdlijnen van het beleid (hoeveel geld ergens heen moet, bijvoorbeeld) en controleer ik of de wethouders alles ook uitvoeren zoals wij in de raad hebben afgesproken. Veel vergaderen dus!

Met welke onderwerpen hou je je bezig?
Om het werk makkelijker te maken, heeft de gemeenteraad  alle onderwerpen verdeeld over vier vaste commissies. Ik zit in de commissie Sociaal. Dat betekent dat ik me bezig houd met de dossiers:

  • werk & inkomen
  • onderwijs
  • jeugdhulp
  • diversiteit
  • zorg
  • welzijn
  • gezondheid
  • wijkgericht werken

Dit doe ik niet in mijn eentje: Freek van Haren is mijn collega in de commissie, die mij helpt op sommige dossiers. In de praktijk richt ik me daarom vooral op de dikgedrukte dingen in het lijstje.

Wat wil je bereiken?
Tijdens de campagne zei ik al dat ik (jong) talent in ‘s-Hertogenbosch wil benutten om onze stad nóg mooier te maken. Dit betekent dat ik me, nu ik ook gekozen ben, zal gaan inzetten voor het beste onderwijs, zodat jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik wil er ook voor zorgen dat het onderwijs aansluit op de arbeidsmarkt, zodat iedereen die nu studeert, straks zijn droombaan kan vinden.

Maar als liberaal heb ik ook aandacht voor de mensen die het moeilijker hebben. Ik geloof namelijk dat je elke persoon de kans moet geven om het beste uit zichzelf te halen. Daarom wil ik me inzetten voor een betere jeugdzorg, die jongeren in een lastige situatie (zoals ik zelf heb meegemaakt: zie Over Mikhael) weer perspectief biedt en optimistisch maakt over hun toekomst. En daarom wil ik ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen vanuit de uitkering weer aan het werk komen. Want niemand is ervoor gemaakt om somber op de bank te zitten: iedereen wil werken en met plezier kunnen werken. Ik wil dat zo makkelijk mogelijk maken.

Al met al is er dus veel te doen. Heb je zelf ideeën over wat de gemeente kan doen op deze onderwerpen? Stuur dan vooral een mailtje naar m.hack@s-hertogenbosch.nl of bel mij op +31611201864. Ik ga graag met je in gesprek!

Raak betrokken!